Targul de Craciun de la Viena

In fiecare an, incepand cu mijlocul lunii Noiembrie si pana de Craciun, in unele locuri chiar pana dupa Anul Nou, Vienna imbraca straie de sarbatoare si se transforma intr-un loc magic, unde povestile cu Mos Craciun si spiridusi par a prinde viata. In toate pietele din oras incepe sa se simta un parfum delicat de prajituri si de punch fierbinte, se aprind lumini si totul in jur e....magie!

Anul acesta cei care vor alege sa viziteze Vienna la ceas de sarbatoare vor avea parte de mult mai multe surprize decat in anii precedenti. La intrarea in Rathausplatz vor fi intampinati de o poarta arcuita cu o inaltime de cativa metri, toata impodobita cu lumanari. De-a lungul bulevardului Ringstraße, copacii care inconjoara Parcul Primariei va vor surprinde cu un design inedit, special gandit pentru aceasta perioada.

In cele aproximativ 150 de standuri comerciale pregatite pentru acest eveniment veti gasi cele mai neasteptate decoratiuni de Craciun, o gama variata de cadouri, obiecte artizanale, bauturi calde, dulciuri si alte delicatese culinare specifice pietelor vieneze.

Tot in premiera, vizitatorii vor avea la dispozitie doua patinoare imense si numeroase trasee amenajate in parc, iar pe un alt teren, separat de patinoarul mare, aproximativ 4.500 m² sunt disponibili pentru curling.

De departe, insa, locul preferat al celor care aleg sa viziteze Vienna in perioada sarbatorilor de Craciun este Targul Cultural si de Craciun amenajat de ani de zile in fata celebrului palat Schönbrunn. Farmecul cladirilor imperiale, imbracate acum in sute si mii de lumini stralucitoare de sarbatoare, impresionante prin arhitectura lor baroca, atinge acum apogeul.

p04

In aceste zile, chiar in apropierea intrarii in palat este amplasat un brad urias impodobit de sarbatoare, in jurul caruia sunt amplasate casute din lemn imbracate cu beteala si decoratiuni elegante, de unde poti cumpara de la articole de arta traditionale, la mere coapte cu scortisoara, obiecte din ceara realizate manual, globuri si clopotei, reni sau Mosi Craciuni de diferite marimi.

Si satul de Craciun de la Palatul Belvedere ofera acelasi decor impresionant. Imensul parc al palatului gazduieste un incantator Targ de Craciun cu obiecte artizanale inedite si delicatese culinare.

Piata de Crăciun si târgul cultural şi de Anul Nou din faţa Palatului Schönbrunn s-au deschis anul acesta la 19 Noiembrie si vor mai fi deschise vizitatorilor pana in 26 Decembrie, zilnic intre orele 10-16, iar in zilele de Craciun intre orele 10-18.

Cu siguranta acesta este de departe cel mai pitoresc si mai romantic Targ de Craciun din Viena. Concertele in aer liber in fiecare zi, mirosul de vin fiert si turta dulce, bradul imens impodobit in straie de sarbatoare, alcatuiesc imaginea idilica a unei experiente de trait si de povestit, unice si cu un farmec aparte.

Alte articole